Píšeme o výchově a rodičovství

Blog pro milující a moudré rodiče ze srdce a zkušeností tvůrců knihy SUPERDÍTĚ.

Jak poznat, kdy je pomoc pro mé dítě na místě a kdy ne?

Jak poznat, kdy je pomoc pro mé dítě na místě a kdy ne?

Pomáhat si vzájemně  -  to je jistě velmi dobrá vlastnost. Rodiče svému dítěti pomáhají tak nějak automaticky Proč? Celkem zbytečná otázka. Protože ho mají rádi, protože mu chtějí usnadnit jejich životní úkoly, protože ho rádi podporují, a především si myslí, že je to takto správně. Mohla bych napsat mnoho slov o tom, proč ano a proč ne. Přiblížím vám tuto problematiku na základě krásného příběhu, který se nazývá:                                                                              Syndrom motýla: Jednoho dne se v zámotku objevil malý otvůrek, člověk seděl a několik hodin pozoroval motýla, jak se usilovně snaží protlačit tělo tímto malým otvůrkem ven. Chvíle se zdálo, jako by byl...

číst více
Proč je důležitý osobní rozvoj u dětí?

Proč je důležitý osobní rozvoj u dětí?

Osobní rozvoj je nepostradatelnou součástí dnešního moderního života. Chceme dětem ukazovat nový směr a cesty, aby byly samostatně myslící osobnosti, nenechaly se manipulovat a tvořily si svojí vlastní vědomou cestu. Pojďme děti naučit přemýšlet, argumentovat, diskutovat a správně vyhodnocovat. Děti se naučí, jak respektovat jeden druhého, tak i správně se prosadit a rozhodnout. Dokáží se pak jednoduchým způsobem vytyčit správný směr, zaujmout postoj a jít si za svými cíli. Je velmi důležité, aby dokázaly nést zodpovědnost za svoje rozhodnutí, činy a konání. Tímto se stávají vědomé a uvědomělé, a tudíž dokáží nést i následky za svoje volby a rozhodnutí. Pojďme dostat do souladu: Výchovu +...

číst více

Ještě nemáte knihu?

Kniha Šťastné a sebevědomé superdítě Pak dobrá zpráva. Je SKLADEM.

NOVINKY

Získejte tipy & triky

Čas od času nás chytí slina a napíšeme nový článek o výchově nebo rodičovství. Chcete-li se tak obohatit o nové informace, znalosti, tipy a triky z celé oblasti jak výchovy a zjednodušit si období rodičovství, rádi vám je pošleme na email.

Jak aktivovat a rozvíjet dětský potenciál? Udělat pro děti to nejlepší?

Natočili jsme online video-trénink, ve kterém řešíme klíčová témata, které by každy rodič měl znát. Dnešní doba není lehká a tento trénink vám při vedení dětí může výrazně pomoci.

Více o video-tréninkuZakoupit video-trénink
Přidejte se také k našim fanouškům na Facebooku:
POZOR: Proces objednávky NENÍ dokončen, neopouštějte tuto stránku!
MALÁ PROSBA...
od autorů této průlomové knihy
Uděláte nám laskavost?
Ať inspirujeme i další rodiče a podpoříme více dětí.
Naší vizí je pomoci rodičům být těmi nejlepšími rodiči, které si jejich dítě může jenom přát. Aby měli krásné a dlouhodobé vztahy a pevné pouto. A na každém rodiči záleží. Proto Tě chceme požádat o laskavost, je to vážně drobnost. :-) Pochlub se na Facebooku, že tahle novinka v ČR existuje a dozví se o ní i další maminy a tátové:
Přemýšlíte? Oni se rozhodnout dokázali. A co Vy?